Vloer met PU coating

Een vloer met PU-coating verwijst naar een vloerafwerking waarbij Polyurethaan (PU) als coatingmateriaal wordt gebruikt. Polyurethaan is een veelzijdig polymeer dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder vloercoatings. In deze blog gaan we de voordelen van het onderhoud van een vloer met PU-coating bespreken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een opvallend kenmerk van PU-coatings. Ze worden erkend vanwege hun vermogen om een robuuste beschermende laag te vormen over de onderliggende vloer, wat resulteert in verbeterde weerstand tegen slijtage, krassen en diverse andere vormen van beschadiging.

Makkelijk schoon te maken

Een vloer met een PU coating valt makkelijk schoon te maken en hierdoor te onderhouden. De beste manier om een PU vloer te onderhouden is te stofzuigen met een zachte borstel. Heijmans vloeronderhoud adviseert tevens eenmaal per week te dweilen met water en een schoon en milieuvriendelijk reinigingsmiddel wat vrij van zeep, chemicaliën en PH neutraal is. 

Waterbestendig

Een vloer met PU coating is waterbestendig, waardoor het uitstekend geschikt is voor uiteenlopende toepassingen waar de aanwezigheid van vocht een relevante factor is. Deze waterbestendigheid maakt een vloer met een PU coating bijzonder geschikt voor omgevingen waar blootstelling aan vochtige omstandigheden onvermijdelijk is, zoals bijvoorbeeld in keukens, badkamers of magazijnen.

Chemische bestendigheid

De eigenschap van chemische bestendigheid, kenmerkend voor polyurethaan, komt tot uiting doordat dit materiaal over het algemeen een aanzienlijke weerstand biedt tegen een breed scala aan chemicaliën. Deze intrinsieke bestendigheid maakt polyurethaan bijzonder geschikt voor toepassingen in omgevingen waar blootstelling aan diverse chemische stoffen waarschijnlijk is. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld laboratoria of fabrieken.

De inherente weerstand van polyurethaan tegen chemische invloeden positioneert het als een waardevolle keuze voor situaties waarin het materiaal in aanraking komt met potentiële corrosieve stoffen. Hierdoor komt het effectief van pas als beschermende coating of afwerking in industriële settings waar het risico op blootstelling aan chemische stoffen hoog is. Daarnaast draagt het bij aan de duurzaamheid en levensduur van uw vloer.

PU coating geschikt voor renovatie

Een gietvloer kan schade oplopen en tekenen van slijtage vertonen, vooral oudere gietvloeren zijn hier vatbaar voor. Als uw huidige gietvloer verouderd, beschadigd of versleten is, biedt een gietvloerrenovatie de oplossing om uw vloer weer in nieuwstaat te brengen. Door middel van een polyurethaan

PU coating door Heijmans Vloeronderhoud

Zou u graag uw vloer willen bewerken of onderhouden met een PU coating? Een PU coating kan uw vloer weer een opfrisbeurt geven en hierdoor kunt u langer genieten van uw huidige vloer. Wilt u meer informatie over een PU coating bij een bedrijfsvloer toepassen of bij het maken van een afspraak? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via het telefoonnummer 06 37 11 98 39 of via het e-mailadres ben@heijmansvloeronderhoud.nl.